ORALI
ORALI
The "ORALI" project is funded by the General Secretariat of Research and Technology via the operational programme “Competitiveness, Entrepreneurship and Innovation” of the Partnership Agreement (PA) 2014-2020.
The specific project focuses on the development of innovative, low-cost solutions for the efficiency improvement of the irrigation and fertilization techniques applied in apple, pear and cherry orchards in the region of Thessaly.
Below is a brief description of the project in greek:
Περιγραφή
Το ΟΡΑΛΙ χρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας μέσω της δράσης του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2014-2020.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα κινηθεί προς την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για τη βελτιστοποίηση της αγροτικής παραγωγής πάνω στους εξειδικευμένους τομείς της Ορθολογικής Άρδευσης και Λίπανσης σε οπωρώνες μηλιάς, αχλαδιάς, ροδακινιάς και κερασιάς.
Η βασική συνιστώσα του έργου επικεντρώνεται στην δημιουργία, ανάπτυξη και βαθμονόμηση καινοτόμου δικτύου αισθητήρων και εξοπλισμού κατανεμημένης συλλογής, μεταφοράς και αποθήκευσης κλιματικών, φυτικών και εδαφικών δεδομένων στο επίπεδο του αγροτεμαχίου, σε πραγματικό χρόνο. Η επεξεργάζονται των ληφθέντων δεδομένων θα γίνεται με τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού, το οποίο θα βαθμονομηθεί και τροποποιηθεί κατάλληλα στο πλαίσιο του έργου, με σκοπό να εξελιχθεί, εξειδικευθεί και αναβαθμιστεί η υπάρχουσα συμβουλευτική υπηρεσία προς την εταιρεία Χατζησαλάτας ΑΕ, ως προς την ακρίβεια και την εγκυρότητά της. Η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών θα μελετηθεί σε επίπεδο βλάστησης, παραγωγικότητας, παραλλακτικότητας εντός του αγρού, ποιότητας καρπού και συντηρησιμότητας αυτού, και, τελικά, εμπορικής αξίας και θέσης στην αγορά των προϊόντων.
Κύριοι άξονες του έργου λοιπόν είναι:
- Η δημιουργία πρωτοκόλλων και συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ορθολογικής άρδευση και λίπανση στην καλλιέργεια της μηλιάς, της αχλαδιάς, της κερασιάς και της ροδακινιάς μέσω
- Της ανάπτυξης εξειδικευμένων λογισμικών εκτίμησης της απαιτούμενης άρδευσης και λίπανσης, μέσω της χρήσης δεδομένων αγρού που θα προέρχονται από
- Ευφυή συστήματα κατανεμημένης συλλογής πληροφοριών αγρού σε πραγματικό χρόνο.
- Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των εφαρμογών στην παραγωγικότητα, ποιότητα, και συντηρησιμότητα του καρπού.
Συμμετέχοντες φορείς
- Χατζησαλάτας ΑΕ
- Farmacon AE
- Εργαστήριο Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, NITLab (Συντονιστής)
- Εργαστήριο Δενδροκομίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας